Skrivet av: fpupplandsvasby | februari 12, 2010

Folkomrösta inte!

Den 26-28 mars åker 12 folkpartister från Väsby till Berlin för att lägga sista handen vid det lokala valprogrammet. Någon som redan är i Berlin dessa dagar är vår EU-minister Birgitta Ohlsson. Det glädjer mig mycket att just Tyskland blev målet för hennes första resa som minister. Berlin är en fantastisk stad där man riktigt känner det nya Europa växa fram.

Jag delar Birgittas uppfattning om att EU diskuteras för sällan i Sverige. Valet i juni förra året till Europaparlamentet gick bra för oss tack vare Marit Paulsen och att vi är det mest EU-vänliga partiet. Men många ungdomar var dagen före valet fortfarande ovetande om att valet skulle äga rum och vad det handlade om. Det var valet som skolan glömde kändes det som. Det är inte så konstigt, eftersom EU för de flesta svenskar är något abstrakt. De känner inte till att ungefär 60 procent av de ärenden som behandlas i kommun- och landstingsfullmäktige runt om i Sverige, direkt eller indirekt, påverkas av beslut i eller med finansiering från EU.

När det gäller frågan om euron skiljer sig Birgittas och mina åsikter åt; inte om valutans vara eller inte, utan om ifall det ska folkomröstas i frågan igen eller inte. För mig är det klart att de representanter jag har valt till riksdagen är tillräckligt insatta och kunniga i frågan för att de ska kunna avgöra frågan där. En ny folkomröstning behövs inte!

Birgitta har mycket arbete framför sig och jag är övertygad om att hon kommer att klara det med bravur. Kan någon sätta en fråga i fokus, så är det hon och fokus på jämställdhetsfrågan behövs alltid. Vi har kommit långt i Sverige, längre än i många andra länder, men för det kan vi inte slå oss till ro. Vi måste alla kämpa för att män har samma rättigheter på en kvinnlig arbetsplats som kvinnor på en manlig.

Kristina Klempt

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: