Skrivet av: fpupplandsvasby | mars 19, 2010

Satsning på förskola och skola

Allians för Väsby satsar 12 miljoner kronor per år på förskolor och skolor i Upplands Väsby för att höja kvaliteten och studieresultaten. De första pengarna kommer till skolorna redan vid halvårsskiftet 2010.

Under de senaste åren har alla verksamheter i kommunen påverkats av pågående finanskris och minskade skatteintäkter. Tack vare ett aktivt budgetarbete under 2009 kunde kommunen visa på ett överskott. När det nu finns utrymme för satsningar är Allians för Väsbys kommunalråd överrens om att satsningar på skolan är högprioriterade.

Vi vill genomföra en satsning på förskola och skola med kvalitet och studieresultat i fokus, säger Allians för Väsbys kommunalråd. Att ge barnen en god utbildning är ett av de viktigaste uppdragen för kommunen. Vårt mål är att kvaliteten på skolgången inte ska vara beroende av konjunktur och det är därför glädjande att dessa pengar kommer så snabbt, fortsätter dom.

Det är Barn- och utbildningsnämnden som beslutar över fördelningen av pengarna och de ska även återrapportera hur pengarna använts och vilka resultat satsningen givit. Beslut kommer att tas på kommunstyrelsen den 29 mars.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: