Skrivet av: fpupplandsvasby | april 25, 2010

Fredrikor – några att räkna med

Om 147 dagar är det dags att gå till valurnan igen – på Fredrika-dagen. Under tre dagar har jag haft förmånen att tillsammans med 39 andra kvinnliga toppkandidater från hela landet lyssna till det bästa Folkpartiet har att erbjuda: Jan Björklund, Helene Odenjung, Erik Ullenhag och Karin Pilsäter. Att få tillfället att prata med dem lite mer privat och utbyta tankar har stärkt oss enormt.
Kursen påbörjades redan under riksmötet i Västerås med ett seminarium om förhållningssätt och värdegrund. Vad är det som gör mig till folkpartist? Vilka värderingar styr mig? Vilket förhållningssätt passar mig som ledare? Detta jobbade vi vidare med under denna helg, men hann även med  en rejäl duvning i retorik samt sociala medier. Detta resulterade i att vi nu har startat Fredrika-nätverket till stöd för oss kursdeltagare i vår politiska vardag. Vi har även startat en Facebookgrupp för att lätt kunna ha kontakt och kunna utbyta tankar. 
Helgen har varit helt fantastisk! Tack Jan, Helene, Erik, Karin, Anders, Ulrika, Therese, Susanne, Agneta och Hans för att ni lade ner tid, kraft och omsorg på oss! Nu ska vi ger järnet och om 148 dagar kommer vi att få kvittot på att svenska folket vill ha kvar oss som ledare! Räkna med oss Fredrikor!

Kristina Klempt
Nöjd toppkandidat

Annonser

Responses

 1. Kul att det var bra dagar! Jag blev lika inspirerad själv och har ägnat morgonen till att fila kampanjmaterialet.
  Kram//Anna

 2. Kul att läsa om hur ni arbetar med sociala medier och era personliga varumärken. Skulle vara intressant att höra mer om hur ni arbetar med att stärka er gemensamma värdegrund samtidigt som personvalen innebär att ni måste differentiera er från varandra som personer.

 3. Så mycket go och energi i det här inlägget, Kristina!

  Ola, personval behöver inte betyda att vi konkurrerar med varandra. Det kan också betyda att väljarna får mer att säga till om, att politiker får redovisa både åsikter, värderingar och vad de uträttar för väljarna.

  En slags varudeklaration alltså. Välj Kristina, det är både råg och russin i henne!

 4. Hej Helena,

  oavsett om man ser personval som att man konkurrerar med varandra eller ej, så är det just differentiering du pratar om i ditt inlägg.

  Vad skiljer din varudeklaration (värderingar, åsikter, förmågor, erfarenheter) och hur du kommunicerar densamma är ju vad som gör att jag som väljare får en personligare realation till dig. På så sätt kan jag identifiera mig med personen och inte bara partisymbolen.

  Det finns en jättemöjlighet för politiken i Sverige att utvecklas om man har en bra mix av fokus för partiet samtidigt som personerna i personvalen kan attrahera olika målgrupper.

  Jag ser som sagt med spänning fram mot hur den svenska politiken kommer utvecklas på det här området.

 5. Väl formulerat Ola! Jag delar din optimistiska syn på personvalet men tycker att det är viktigt att vi just låter bli att konkurrera med varandra. Jag har sett en del sådant och det förskräcker.

 6. Det är väl det som är liberalism. Vi ser varandra som individer med unika egenskaper och respekterar varandra. Då kan vi stötta och ge varandra energi för våra olika kampanjer. Är det makt man är ute efter endast, så blir det naturligtvis konkurrens internt.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: