Skrivet av: fpupplandsvasby | april 28, 2010

Skattehöjningar ger ökad segregation

Oppositionen föreslår skattehöjningar på 11 miljarder. (11 000 000 000) en av skattehöjningarna är på bensin, 49 öre per liter. Detta skall, enligt  Miljöpartiet, kompenseras med att skattebetalarna får högre reseersättning.
Jo tack, det gynnar ju oss som har jobb och möjlighet till reseersättning. Hur blir det då med arbetslösa eller de som har för nära till jobbet och inte kan utnyttja reseavdraget?  Pensionärer som redan har det knapert, som vill hälsa på sina barnbarn och ta med dessa på en utflykt, kommer de att ha den möjligheten i framtiden med en rödgrön regering?  Hur blir det för dem som bor på landsbygden och jobbar hemma men måste ha bil för att livet skall fungera?
Denna skattehöjning är bara en av alla höjningar som kommer att slå mot de som absolut inte behöver skattehöjningar.
Det känns skönt att det börjar klarna på vänstersidan om hur Sverige skall drivas vid en eventuell vänsterregering i höst. Vi riskerar att gå från en global lågkonjunktur, som vi är på väg ur, till att hamna i en inhemsk svacka, som den eventuella vänstergröna regeringen med stöd av Socialdemokraterna får ta ansvar.

Ju mer som kommer fram från oppositionen, desto säkrare känner jag mig att alliansregeringen sitter kvar i höst

Lennart Jonsson 
Vice ordförande FP Väsby

Annonser

Responses

  1. Men det förstår du väl att det är bättre att vi skickar in våra pengar till en vårdande stat som sen skickar tillbaks lite av det till de som de tycker skall ha pengarna. Då slipper ju vi ta jobbigt ansvar för våra liv. Sådana expriment har varit jättelyckliga i Sovjet.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: