Skrivet av: fpupplandsvasby | juni 15, 2010

Låt den enskilda människan få inflytande!

Så här cirka 100 dagar före valet känns det än mer hur viktigt det är med en framgång för Folkpartiet både lokalt och på riksnivå. Diskussionen i massmedia försöker polarisera åsikterna med de två stora partiernas frågor. Skillnaden mellan Folkpartiet och dessa är att Folkpartiet inte för en grupps talan utan varje individs talan. Socialdemokratin försöker pressa på med LO och andra fackliga påtryckningsgrupper och Moderaterna tar avstamp i Svenskt näringsliv och stora företags önskemål. Båda dessa partier för fram åsikten att det finns ett färdigt idealsamhälle att nå fram till. Att det finns ett slutmål. Vi liberaler menar att varje beslut eller förändring måste komma från individerna, inte grupper. Vi har inte heller något färdigt samhälle att presentera utan menar att ett samhälle aldrig blir färdigbyggt. Så om inte olika påtryckningsgrupper och särintressen skall få för stort inflytande över politiken både lokalt och central, behövs Folkpartiet för att se igenom kollektiven och se människan.

Jag är mycket hoppfull lokalt i Väsby, då vi representeras av fantastiskt starka och tydliga kvinnor. Kvinnor i alla åldrar som förstår att jämlikhet skapas mellan individer. Hur man förhåller sig mot varandra. Inte genom kvoteringar eller lagförslag. Sånt kan hjälpa till, men det som avgör denna fråga är förhållningssättet. Låt därför oss i Folkpartiet ta fanan och diskutera genusfrågor i barnomsorg, skola och alla andra sammanhang. Vi är unika i denna fråga. Det unika med Folkpartiet är också att vi är socialliberala, vilket medför att vi vill göra verklighet av de socialliberala idéerna om frihet, tolerans och lika möjligheter för alla.

Lokalt har vi genomfört saker som ökad valfriheten och inflytandet för alla i Upplands Väsby kommun. Vi har också medverkat till att kommunalskatten sänkts, men också sett till att vi inte sänkt för mycket. Invånarna har fått mer att säga till om angående sina egna pengar. Vem vet bäst vad man skall göra med sina egna pengar? Vi måste bli fler i Upplands Väsby för att kommunen skall kunna utvecklas och att vi får råd att sköta vår natur och vårt kulturella arv. Skola och utbildningsresurser måste ökas och det kan bara ske med ett utökat invånarantal. Men låt oss lyssna på många innan vi bestämmer var vi skall bygga. Låt många få göra sin stämma hörd. Desto bättre underlag för besluten.

Jag är optimistisk inför valet. Jag upplever att människor är inriktade i sitt val på idéburna partier. Folkpartiet liberalerna är ett idéparti. Vi ser inte som vår uppgift att företräda vissa grupper eller intressen. I stället står vi upp för medborgaren i kontrast till dem som i första hand ser sig som representanter för en viss samhällsklass, livsåskådning eller uppfattning om hur livet ska levas.  Låt oss kämpa för att den enskilda människan får inflytande!

Bengt Karlsson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: