Skrivet av: fpupplandsvasby | augusti 19, 2010

Hur tänkte ni nu, Ilija Batljan, Carin Jämtin, blev inte det här lite fel?

Socialdemokraternas eget ”RUT” är ett märkligt förslag.

”Din förskola – se till att bygga nya förskolor i kollektivtrafiknära lägen för att minimera tidsspillet för barn och föräldrar”

Hur har ni tänkt med barnens hälsa? Utökade infartsparkeringar och förskolor hör inte ihop hälsomässigt. Att lägga båda två i närheten av tunnelbana och pendeltågstationer ger ingen bra miljö för barnen. Barnen behöver utrymme att leka och i största möjliga mån vara naturnära. Jag tror att ni får svårt att motivera detta för barnfamiljer.

”Din tvätt – lämna din smutsiga tvätt på stationen på morgonen och hämta din rena tvätt på vägen hem från jobbet.”

Tror ni verkligen att man släpar med sig tvätten till tunnelbanan/pendeltåget/bussen när man kanske har både dator och portfölj/väska med sig? Nä, det tror jag inte. Hur blir det för den som måste ha bilen till jobbet?

Man skall tydligen också kunna beställa mat för hämtning när man kommer tillbaka till sin station. Tror ni på fullaste allvar att, om man redan beställt sin mat även skall hämta den? Det finns så många företag där man kan beställa mat via nätet och få den HEMKÖRD.

Alla dessa förslag är bara ett sätt att visa att RUT är ett bra förslag.

Med RUT kan alla som vill utnyttja det. Med socialdemokraternas ”RUT” blir det bara vissa bostadsområden som vinner på förslaget. I SL:s befintliga lokaler skall tydligen privata aktörer etablera sig för att erbjuda dessa tjänster, dvs. det skall finnas ett visst underlag (tillräckligt många som vill utnyttja det för att det skall vara lönsamt). I områden där endast ett fåtal vill ha den här servicen kommer det inte att finnas, för lönsamheten uteblev. Med RUT kommer företaget hem och gör allt detta och får dessutom lönsamhet på det oavsett om det är en eller flera i ett visst område som vill utnyttja det.

Med RUT finns möjlighet till fönsterputsning, Ska vi ta med oss fönstret till pendeltåget?

Med sossarnas ”RUT” kommer alla utom Stockholm (ev. ett par städer till) att vara förlorare eftersom de inte har tunnelbana eller pendeltåg. Med Alliansens RUT är alla orter vinnare.

Har ni tänkt på att, om jag nu skall hinna med att lämna min tvätt måste jag åka tidigare, kanske innan dagis öppnat. Jag måste ju vara säker på att hinna. Socialdemokraternas förslag är till för att ge familjen mer tid tillsammans. Hur hänger detta ihop?

Låt oss behålla RUT-avdraget så kommer vi verkligen att få tid över för familjen. Då är allt detta redan gjort av någon som varit hemma på dagen när uppdragsgivaren varit på jobbet. Maten kan man dessutom beställa hem utan att man skall behöva känna sig stressad för att hinna hämta barnen, tvätten och maten. Det mesta som Socialdemokraterna föreslår finns redan i nuvarande RUT. Varför uppfinna hjulet en gång till?

Lennart Jonsson

Annonser

Responses

  1. Håller med om allt.

    Det är faktiskt inte så dumt att ta med barnen till tvättstugan. Man måste inte ha en TV för att umgås med barnen.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: