Skrivet av: fpupplandsvasby | mars 2, 2011

Ordförandebyte i FP Väsby

Söndagen den 13 februari samlades Folkpartiets kommunföreningar i Täby, Vallentuna, Österåker, Danderyd, Vaxholm och Upplands Väsby återigen på Best Western Täby Park Hotell för att ha sina respektive årsmöten. Att mötas på detta sätt vartannat år har blivit tradition. Värd var kommunföreningen i Täby, där Folkpartiet gjorde oerhört bra ifrån sig i kommunvalet. Man fick hela 28,9% av rösterna, vilket räckte till 18 mandat. Kommunalrådet Mats Hasselgren inledde eftermiddagen med att berätta om hur man arbetat för att nå denna framgång. Strategisk planering och bra fotfolk var tips att ta med sig hem. Gemensam årsmötestalare denna gång var partisekreterare Nina Larsson som efterträdde Erik Ullenhag då han efter valet blev integrationsminister. Kvällen avslutades med jazzbuffé.

Kristina Klempt lämnar efter tre år uppdraget som föreningsordförande.

– Mitt mål var att bygga upp kommunföreningen inför valet 2010 och se till att en yngre generation var redo. Så har nu skett och jag är mycket nöjd med det lag som vuxit fram. Nu har jag fått andra utmaningar i och med ordförandeskapet i kultur- och fritidsnämnden. Ett stort tack till min vice Lennart för det stöd han har varit för mig under åren! Jag är helt övertygad om att vår nya ordförande kommer att ge föreningen nya impulser och få partiet att växa.

Den som antar utmaningen som ny ordförande för Folkpartiet Upplands Väsby 2011 är Lotta Blanck, socionom från Grimsta. Hon är ledamot i social- och äldrenämnden samt ersättare i kommunfullmäktige.

– Jag har varit aktiv i två år. Det kändes att det var tid att satsa på mig själv och då blev politik ett naturligt val. Det är så kul! Jag upplever att Folkpartiet är det enda parti som på allvar fokuserar på individen och för mig är det självklart att alla människor ska ha frihet att påverka sin vardag och att själva bestämma över sina liv. Samhället måste se oss alla, liten som stor, rik som fattig, stark som svag och som förtroendevald politiker vill jag skapa förutsättningar för detta.

Lennart Jonsson, ledamot i byggnadsnämnden och ersättare i kommunfullmäktige, fortsätter som vice ordförande. De övriga i styrelsen omvaldes, och ordförande för LUF Norrort, Kevin Amphan, adjungerades till styrelsen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: