Skrivet av: fpupplandsvasby | januari 23, 2012

Nya folkbiblioteket äntligen invigt

Invigning bibliotek

Nytt bibliotek

Ett nytt folkbibliotek, barnbibliotek och pendlarbibliotek invigdes den 14/1 i Messingenhuset av Kristina Klempt, kommunalråd och ordförande i kultur- och fritidsnämnden. Teater, musik, pyssel för barnen och underhållning samlade cirka 1000 besökare till invigningen. Biblioteken är den sista pusselbit som läggs i att fullborda Messingenhuset som öppnade i augusti förra året då Väsby Nya gymnasium, Peabskolan och Musikskolan flyttade in. När de tre biblioteken nu finns på plats blir huset en central plats där alla gärna träffas.

 – Väsby har fått ytterligare ett ställe att tanka, men i Messingen fyller man på energi, inspiration och kunskap istället för bilbränsle, säger Kristina Klempt, kommunalråd och ordförande i kultur- och fritidsnämnden. – Det blir ett tankställe för våra själsliga behov där vi kan träffas i lokaler som höjer upplevelsen.

Dagen börjar av Folke Fjällström

Dagen börjar av Folke Fjällström

Konstverket ”Dagen börjar” av Folke Fjällström avtäcktes också under invigningen. En stor väggskulptur som i sameslöjdsteknik har med både boken och människorna och den kunskap och inspiration som skapas när dagen börjar i ett hus som Messingenhuset.

Biblioteket och de fyra böcker som kommer ut under året kommer i september att uppmärksammas på Bok och Biblioteksmässan i Göteborg. Böckerna är en bok med gamla bilder från Väsby av Roland Storm, En nyskriven historiebok med Väsbyanknytning av Mats Lejdeby, En jubileumsbok där väsbybor nu och sedan tidigare berättar sina historier samt avslutningsvis en barnbok i vikingatida Väsby skriven av Emilie Eliasson Hovmöller och illustrerad av Jens Ahlbom. Samtliga kommer naturligtvis även att finnas i de nyöppnade biblioteken.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: