Skrivet av: fpupplandsvasby | september 19, 2012

Är Framtiden Ljus eller Mörk?

Framtidstron var någonting som manade till debatt när folkpartister från de nordligaste Stockholmskommunerna samlades för att diskutera vad som ska vara med i Folkpartiets nya partiprogram. För liberaler är frågan av en speciell karaktär, då den liberala ideologin uppmanar att tro på en ljus framtid, där utveckling leder till att fler människor kan få ett bättre liv. Dock är det inte alltid lätt att hålla fanan högt, då de europeiska och amerikanska ekonomierna mer eller mindre rasar under våra fötter och samtidigt ser vi hur Kina och Indiens ekonomier reser sig i horisonten. Kan man behålla en tro på att framtiden ändå kommer att vara ljus?

Under kvällenBild framkom många olika svar på frågan, men till slut enades gruppen om att man ska möta framtiden positivt, men man ska ändå inte blunda för de utmaningar som världen står inför idag. Det finns mycket hopp, men även vissa orosmoln och det är viktigt att kunna vara optimistisk utan att vara världsfrånvänd.

På samma sätt ska vi folkpartister i Väsby uppmuntra i tron på utveckling i vår fina kommun, men inte vara rädda att se problemområden som fortfarande behöver mer uppmärksamhet. Det var så vi sammanfattade våra nya insikter när vi återvände hem efter en mycket inspirerande kväll.

Nina Lindvall
nyvald ledamot i Social- och Äldrenämnden (FP)

 

För att läsa mer om vad som diskuterades under kvällen, se http://folkpartibloggen.wordpress.com/.
För att delta i diskussionerna kring programarbetet, gå in på http://blogg.folkpartiet.se.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: